The Sims 4, bir hayat simülasyonu oyunudur. 2000 yılında ilk sürümüyle beraber gelişen ve yeni DLC paketlerine kavuşan oyun, EA’ya bağlı Maxis firması tarafından geliştirilmiştir. Electronic Arts şirketi de bilindiği üzere oyunların içinde dönen bir ekonomi kurmayı sevdiği için The Sims 4 oyununa da bu sistemi kurmuştur. Peki bir aralar ücretsiz olan The Sims 4 oyununun diğer sürümlere göre farkları neler? Nasıl bir deneyim sunuyor?
Dünya Geliştirme
The Sims 2 ve 3 oyununda bilindiği üzere dünya geliştirme sistemi bulunmaktaydı. Yani dünyayı istediğiniz gibi ayarlayabiliyordunuz. Bu da size özelleştirilebilir dünyalar sağlıyordu. Bu özellik The Sims 4 oyununda bulunmuyor. Yani oyunda dünyanın şeklini değiştirme olayı yok. Kısacası geliştiriciler bu sürümü daha sade ve modern bir şekilde tasarlamış.

The Sims 4 İncelemesi
Yapay Zeka
Oyun yapay zekası eskisine göre daha gelişmiş olsa da eğer ki çok fazla karakteri aynı evde yönetiyorsanız oyun işlemcinize yük oluyor ve karakterler bazen geç tepki verebiliyor. Örneğin bir süre bekliyorlar ve sonrasında yapacakları eylemi yapıyorlar. Bazen hep takılıyorlar ve hiç hareket etmiyorlar. Bu tür gecikmeler veya sorunları zaman zaman yaşayabilirsiniz. Hele ki bir eve bolca karakter doldurduysanız.
Grafik
Oyun grafikleri eskisine göre daha iyi bir hale gelse de yinede gerçekçilik oranı yeterli düzeyde değil. Dokular aşırı gerçekçi yapılmamış, her sistemde akıcı ve güzel bir performans ile çalışacak bir şekilde ayarlanmış gözüküyor.
Arayüz
Oyun arayüzü eski sürümlere göre daha modern ve daha sade bir görünüme sahip. DLC paketleri ile geliştirilebilen oyun kullanıcı dostu bir arayüz ile sizleri çok zorlamadan oyuna ulaşmanızı sağlıyor.
Performans
Oyun eski sistemde de yeni sistemde de akıcı ve harika bir performans vermektedir. Oyun, performans bakımından yeterince optimize bir halde bulunsa dahi yapay zeka optimizasyonu yeterli seviyede bulunmamakta. Tabii bu oyuncunun ne kadar zorladığını bağlı fakat bir eve en fazla 10 kişi girebiliyor. Bu da ciddi optimizasyon sorunlarına yol açan bir faktör olacaktır.
Cevap bırakın